SSTB ERATEL GLOBAL

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan bir heyet Uluslararası Acil Durum Yönetimi Topluluğu (TIEMS) Yıllık Konferansı için gittiği Güney Kore’nin Goyang kenti ile Kuzey Kıbrıs arasında ERATEL Bas-Konuş Telsiz Sistemi kullanılarak bir ilke imza atıldı.Teşkilatın yurt içi arama-kurtarma operasyonlarında aktif olarak kullandığı ERATEL Bas-Konuş Telsiz Sistemi yurt dışında da tam not aldı.

8 BİN KİLOMETREDEN MESAFEDEN BAS-KONUŞ TELSİZ İLETİŞİMİ
Uluslararası arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili Güney Kore’nin  Goyang  şehrinde gerçekleştirilen toplantıya katılan KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı heyeti, ERATEL Bas-Konuş Telsiz Sistemi ile Lefkoşa Koordinasyon Merkezi arasında 8 bin 232 km mesafeden direk ve kesintisiz iletişim kurarken, ekiplerin konum bilgileri de anlık olarak takip edilerek büyük bir başarıya imza atılmış oldu. KKTC Sivil Savunma Teşkilatı yurt dışında gerçekleştireceği olası operasyonlarda da gelişmiş iletişim altyapısı ile göreve hazır olduğunu kanıtladı.

Arama kurtarmada büyük rol oynadı
ERATEL Bas-Konuş Telsiz Sistemi geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarında aktif rol almış; arama kurtarma ekiplerinin öz verili çalışmalarına ve saha koordinasyonuna ciddi katkılar sağlamıştı.

132 ÜLKEDE KESİNTİSİZ SESLİ İLETİŞİM VE GPS TAKİP İMKANI
ERAGPS’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kazandırdığı ERATEL Bas-Konuş Telsiz Sistemi hem ülke genelinde hem de yurtdışında birçok noktada iletişim imkânı sağlıyor. GSM şebekesi iletişim altyapısı sayesinde Kuzey Kıbrıs ve Türkiye dahil 132 ülkede sesli iletişim ve GPS takip imkanı sağlıyor.